HR_sopp1_0139

 Til 4 personer

200 g hel byggryn

1 dl hvitvin

6 dl vann

100 g tørket kantarell

1 stk finkuttet sjallotløk

10 g finkuttet gressløk

50 g usaltet smør

40 g reven parmesan ost

1 dl eplesidervineger

75 g rå demerara sukker

3 dl vann

1 lagerbærblad

4 stk hel allehånda

2 stk gode økologiske i små terninger gulrøtter

1 stk sjallottløk i tynne skiver

Legg de tørkede kantareller i vannet, låt stå i ett par timer, kram ut vannet ur kantarellene, behold vannet.

Bryn litt smør i enn tykkbunnet kjele, bryn 50 g av kantarellene med sjallottløk til gylden farge, tilsett byggryn og hvitvin til vinen er kokt inn i riset, tilsett kantarell vannet i 3 omganger og rør hele tiden unde middels varme, nær alt vann er kokt inn så tilsett smøret og deretter osten samt gressløken under konstant omrøring. Låt byggrynen hvile.

Kok opp vann, sukker, eplesider eddik og krydder, tilsett gulrot, løk og de resterende kantareller. Kok sammen i 10 minutt. Sil av vannet og rør i kantareller, gulrot og løk inn i byggrynene.

Servere byggryn rykende varm.