Her er oppskriften på juleribbe som Mikael laget den i TV2 hjelper deg:

Oppskrift på Ribbe

500 g mellom tjukkribbe pr person

Gni med salt, sennepspulver og nykvernet sortpepper 2- 3 dager innen dekk med plast folie og legg den i press.

Skjer svålen med skarp kniv gjennom svålen og litt ned i spekket.

Legg ribben i en langpanne en ball med folie under så fettetet rinner av samt att man frigjør rom mellom rutene.

Sett ovnen på ca 225 grader. Hell i vann i formen. Dekk med folie. Stek i ovnen ca 1 time.

Fjern folie og stek den videre på litt lavere temperatur i ca 2 timer.

Ta ut ribben. Sett ovnen på overvarme + – 250 grader stek den i noen minutter til svålen blir sprø.

 

Hvil ribben i minimum 20 minutt innen den skjeres opp.

Servere med ribbesaus smaksatt med sennep, medisterkaker og sossiser, varme svisker med ingefær, stekte epleskiver og mandelpotet.