Mikael blir ny sjef for Britannia Hotel i Trondheim

Mikael Forselius (42) er ansatt som ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.

Britannia Hotel

Pensjonatvirksomhet fra 1708, hotelldrift siden 1870. Dagens fasade i Dronningens gate 5 ble ferdig i 1897.
Hotellet har utvidet kapasiteten gjennom fire byggetrinn, og har i dag 247 rom.
Inneholder ulike restaurantkonsepter: Palmehaven, Jonathan Mat & Vinkjeller og Hjørnet Bar & Brasserie. Kurs- og konferansesenteret har tolv møtelokaler. Den siste store satsingen er det påkostede spa- og velværesenteret, som sto ferdig i 2009.
Thon Hotels overtok driften av Britannia 1. juli 2013 gjennom selskapet Easy AS.
Bygningsmassen eies av Britannia Eiendom som i 2014 ble kjøpt av Olav Thon og E.C. Dahls Eiendom (Reitangruppen).
November i fjor kjøpte Reitangruppen samtlige av Thons aksjer og ble eneeier.
Nå skal hotellet bygges om og moderniseres for anslagsvis 750 millioner kroner.
Dørene til hotellet ble stengt 30. juni i 2016. Da startet også rehabiliteringsarbeidet.
Det nye Britannia Hotel skal etter planen åpne høsten 2018.

Det opplyser Reitangruppen i en pressemelding.

Forselius er opprinnelig fra Sundsvall, men har bodd og arbeidet i Trøndelag de siste 20 årene.

Han har de siste ni årene vært administrerende direktør for Røros Hotell Eiendom AS og Røros Hotell AS.
– Tilbake til fordums storhet
– Mikael sin erfaring med sterke konsepter i kombinasjon med smart hotelldrift, mener vi passer bra for Britannia Hotel. Han er en spennende leder med de riktige verdier som kreves når Britannia Hotel skal tas tilbake til fordums storhet, sier Reitangruppens sjef Odd Reitan i pressemeldingen.

Mikael blev vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Mikael sammen med Ingulf Galåen blev vinnere i Årets fyrtårn for lokalmat. Det er nemlig tema for årets utgave av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

– Finalistene gjør en hederlig innsats i deres arbeid for å formidle betydningen av å satse på norsk lokalmat og drikke. Ildsjelene som viderefører norsk matkultur gjør et svært viktig arbeid, og de må gjøres ekstra stas på, sier Liv Gregersen Kongsten som er styreleder i Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. I år deles prisen ut for 23. gang, og vinneren hedres med diplom og et stipend på 30.000 kroner, på Matmerk sitt årlige arrangement «Fagdag for norsk mat» den 27. oktober.

Den 27.e oktober blev en stor dag!

By |september 16th, 2016|Events|0 Comments|
  • Permalink Gallery

    Mikael Forselius på TV2 hjelper deg, mandag 21 desember kl 20.00!

Mikael Forselius på TV2 hjelper deg, mandag 21 desember kl 20.00!

Her er oppskriften på juleribbe som Mikael laget den i TV2 hjelper deg:

Oppskrift på Ribbe

500 g mellom tjukkribbe pr person

Gni med salt, sennepspulver og nykvernet sortpepper 2- 3 dager innen dekk med plast folie og legg den i press.

Skjer svålen med skarp kniv gjennom svålen og litt ned i spekket.

Legg ribben i en langpanne en ball med folie under så fettetet rinner av samt att man frigjør rom mellom rutene.

Sett ovnen på ca 225 grader. Hell i vann i formen. Dekk med folie. Stek i ovnen ca 1 time.

Fjern folie og stek den videre på litt lavere temperatur i ca 2 timer.

Ta ut ribben. Sett ovnen på overvarme + – 250 grader stek den i noen minutter til svålen blir sprø.

 

Hvil ribben i minimum 20 minutt innen den skjeres opp.

Servere med ribbesaus smaksatt med sennep, medisterkaker og sossiser, varme svisker med ingefær, stekte epleskiver og mandelpotet.

By |desember 21st, 2015|Tv|0 Comments|

Magasinet Jeger har blitt med Mikael på jakt

Det blev det en 7 siders artikkel i desember utgaven av magasinet Jeger av! med titelen MATAUK PÅ RØROSVIDDA så beskriver Jeger en flott rypejakttur på Røros sammen med Mikael og to andre jaktkompiser. Fangsten blev ikke den største, men en hyggelig tur med gode samtaler og flotte naturopplevelser blev det!

 

Ny kokebok med Mikael Forselius som medforfatter

Ny kokebok fra Rørostraktene ”Mat for berser, stuter og kølkjørersker – mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Rørospreg” lanseres 7. november.

Da bersene og kølkjørerskene kom hjem etter lange og strevsomme arbeidsuker nede i den mørke, kalde gruva, var det lite som smakte så bra som et husmannsmåltid med en god, ferdig brygget øl. Den gang var bryggingen en omstendelig prosess, ølet var vel så viktig etter en lang arbeidsdag som til høytid og fest. Forfatterne er Jørgen Langeng, Per-Ole Græsli, Lars-Eric Granqvist og Mikael Forselius
De fire kokkene og ølbryggerne som deler oppskriftene i boka er hverken berser, stuter eller kølkjørersker. Men, de er lidenskapelig opptatt av å brygge det beste ølet, og å bruke det i og til mat. Boka ”Mat for berser, stuter og kølkjørersker – mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Rørospreg” er for deg som liker mat, men ikke vil tilbringe for mange timer på kjøkkenet, og som liker øl.

Boken lanseres 7. november

By |november 1st, 2015|Bøker|0 Comments|

20 år i Norge

I dag 1 .september er det akkurat på dagen 20 år siden jeg flyttet fra Stockholm til Røros!  Det har vart en eventyrlig tid; fra nyutdannet kokk, akkurat dimittert etter 15 mnd miltærtjeneste som 1.e kokk ved HMS Carlskrona kom jeg til Røros for å begynne på kjøkkenet ved Vertshuset Røros. I dag, 20 år seinere, er jeg adm. direktør og deleier i et av det største og mest fremoverlente og spennende hotellselskap her i Midt-Norge.

Reisen har ikke bare vart enkel! Det har vært både motgang og medgang men jeg er lykkelig for de valg jeg har tatt og gleder meg til 20 nye år i denne fantastiske regionen!

Røros 1. september 2015

Mikael Forselius

Om min kjærlighet til multer i VG Helg lørdag 22 august.

En pionèr i lokalmat skriver FEELGOOD magasinet i sitt høst nr.

Sneak Peek på neste utgave av FEELGOOD magasinet på god gammeldags print

Redaktøren har  intervjuet Mikael Forselius. Han er et stort forbilde for mange med sitt brennende engasjement for reiselivet på Røros og lokalmat i Rørosregionen.  Mikael er gründer, kokk, hotelldirektør for 3 hoteller, konsernsjef og styreleder for De Historiske Hoteller og Spisesteder blant annet. Han er en pionér for lokalmat og tradisjoner. Det er så inspirerende å møte folk som følger drømmer og som realiserer sine planer. Les historien om hvordan han har vært dedikert til sitt kokkevirke helt fra barnsben av og om hvordan han balanserer livet sitt som voksen.

Vi trenger folk som brenner for noe, som har engasjement utover det vanlige og som balanserer dette med et godt liv.

Les Feelgoodintervjuet i neste utgave av FEELGOOD

Mikael Forselius vil stå for den offisielle åpningen av årets Trønderskmatfestival torsdag 30. juli.

Kokken, ølbryggeren, matformidleren og destinasjonsutvikleren Mikael Forselius vil stå for den offisielle åpningen av årets matfestival torsdag 30. juli.

Vi er veldig glade for at Mikael Forselius vil åpne årets store fest for matinteresserte, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS. – I tre hele dager feirer vi kortreist mat og drikke, og han er en sentral aktør i utviklingen av mat- og drikkespesialiteter fra Rørosregionen. Ikke bare formidler han matopplevelser til liten og stor, men også kunnskap og tradisjoner om mat og drikke og han bidrar til at turisten skal få matopplevelser utenom det vanlige. Vi gleder oss stort til å få ham til årets matfestival!

Forselius gleder seg også: – Det er en stor ære å få åpne Norges viktigste matfestival! Oi! Trøndersk Matfestival er blitt den ledende lokalmatfestivalen i Norge, og er en arena der trønderske mat- og drikkeprodusenter får vist frem sitt unike mangfold, sier Forselius. – Matfestivalen viser frem lokale delikatesser, men de besøkende er i høyeste grad internasjonale siden den lokale maten er blitt en av de største attraksjonene i vår fantastiske region, sier Forselius

Artikkel om Mikael Forselius i Svenska utemagasinet

5 siders artikkel om Mikael Forselius og Røros i siste utgave av Svenske utemagasinet.